Garens Haakgaren brei-haakbenodigdheden Pakketten Breipatronen, haakpatronen 0

Vacht vilten in vogelvlucht

Datum: 03 Juni 2017 | Auteur: Betsy Verduijn

0 reacties, 3547 views

Een fotoreportage met korte uitleg van een ‘vuile’ schapenvacht vilten.

Foto 1: de vacht wordt uitgerold op tafel en ontdaan van stukjes vuil en stro en takjes etc.

Foto 2: daarna wordt de vacht wordt uitgerold op bobbeltjes plastic en bedekt met naaldvlies, dat is een dunne lap vilt of gekaarde schapenwol.

Foto 3: Als de vacht goed bedekt is met naaldvlies dan de vacht besprenkelen, niet te zuinig, met zachte zeep en heet water. Daarna met de voeten het zeep en water goed verdelen en aanstampen op de vacht.

Foto 4: Als het naaldvlies al een beetje vast zit door het aanstampen, dan wordt de vacht in bobbeltjesplastic gerold en de rol wordt vastgebonden met touwen.

Foto 5: Nu volgt het zware werk, de vacht wordt gerold, minimaal een half uur a 3 kwartier. Daarna wordt de vacht uitgepakt en over de lengte nogmaals in plastic gerold. Het rolproces wordt herhaald.

Foto 6: de vacht wordt nu uitgespoeld, dit is een tijdrovend werkje, alle vuil en zeep resten moeten uit de vacht. Daarna kan de vacht drogen.

Foto 7: het eindresultaat.

Bent u benieuwd hoe de vacht geworden is? Kom dan op 16 december a.s. naar het centrum van Putten, daar is het Winterwonderland Winterfeest  in het centrum van Putten, de vacht neem ik dan mee naar de winkel.

detruienwinkel.nl annex wolwinkelputten.nl – Dorpsstraat 21 in Putten

Like Tweet

Plaats reactiePlaats reactie

?>