Garens Haakgaren brei-haakbenodigdheden Pakketten Breipatronen, haakpatronen 0

Wol wassen met biologisch wolwasmiddel

Datum: 09 December 2016 | Auteur: Betsy

0 reacties, 2476 views

Betsy’s Blog december 7 2016

Biologisch wolwasmiddel, EUCALAN, het ideale wasmiddel voor uw fijne wolwas. Uitspoelen is niet nodig.

Regelmatig wordt ik opgebeld met de vraag: ‘mag mijn mooie wollen trui in de wasmachine gewassen worden?’ Als het etiket in uw wollen kledingstuk handwas aangeeft dan adviseer ik dit ook aan te houden. Alleen dan kan ik u garanderen dat uw kledingstuk heel mooi blijft.

Er zijn echter een paar omstandigheden waar de wol niet tegen bestand is, ook niet met het handwassen. Dat is: wollen kledingstuk wrijven, veel plonsen en smijten in het water, te heet water, wol laten schrikken in heet en dan koud water, te veel zeep gebruiken, dit alles is niet aan te bevelen.

Uw wollen kledingstuk veilig wassen in een biologisch wolwasmiddel. Wol handwassen met Eucalan: nodig een eetlepel op een bak water.

Doe lauw water in een bak, bad of teil. Een klein scheutje wolwasmiddel Eucalan toevoegen. Het wollen kledingstuk onder water leggen en maximaal 10 minuten laten staan. Eventueel of plaatsen waar veel vuil is wassen d.m.v. knijpen, de kleding niet teveel plonsen en wrijven om vervilten te voorkomen.

Als het artikel schoon is het water er uit knijpen. Het kledingstuk in een handdoek rollen en het laatste overtollige water er uit knijpen. Het kledingstuk mooi in model leggen op een handdoek op de grond of op een wasrek en het daar laten drogen. Op deze manier uw wollen kleding behandelen, dan blijft het mooi.

Succes!

 

Like Tweet

Plaats reactiePlaats reactie

?>